Вечерният час в Нидерландия се запазва като мярка за ограничаване на

...
Вечерният час в Нидерландия се запазва като мярка за ограничаване на
Коментари Харесай

Вечерният час в Нидерландия се запазва като мярка. Засега!

Вечерният час в Нидерландия се запазва като мярка за ограничение на разпространяването на ковид. Сенатът поддържа законопроект, който дава пълномощия на държавното управление да резервира рестриктивните мерки.

Във вторник Окръжният съд в Хага отсъди, че вечерният час съставлява безпричинно ограничаване на персоналната независимост и е въведена без уместно правно съображение. Припорняме, че полицейският час беше въведен на 23 януари и провокира поредност от протести в страната. От полицейския профсъюз заявих, че органите на реда ще се съобразят с решението, но добавиха, че в този момент е сложена под въпрос валидността на съвсем 15 000 санкции за нарушаването на вечерния час в страната, издадени през последните две седмици. 

Апелативният съд разгласи, че ще се произнесе по проблема на 26 февруари. Това дава на държавното управление на Марк Рюте, което акцентира, че вечерният час е от основно значение за закъснение на третата вълна от ковид, най-малко още една седмица време, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

За първи път от Втората международна война насам Нидерландия вкара вечерен час, като той работи от 21 часа вечер до 4:30 часа сутринта. Ако не бъде анулирана от съда, мярката ще остане в действие най-малко до началото на март. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР